Voetbalito

menu
met plezier leren voetballen

Clubondersteuning

Het is mogelijk om Voetbalito in te huren voor demotrainingen in uw club voor één of meerdere jeugdteams. Wij zijn gespecialiseerd in functionele techniektraining en komen dat graag - zowel eenmalig als structureel - bij uw vereniging demonstreren. De eerste keer doen we dat zelfs helemaal gratis! Het thema van de demotraining wordt in onderling overleg bepaald zodat wij maximaal op de behoeften van uw club kunnen inspelen. Op die manier vormen onze demotrainingen de perfecte aanvulling op de reguliere trainingen. Daarnaast bieden wij per leeftijdscategorie ook volledig uitgeschreven demotrainingen aan die de clubtrainers in de praktijk kunnen brengen binnen onze eigen, unieke opleidingsfilosofie (Total Soccer Method).

Lessenreeksen

De ideale manier om (uw) jeugdspelers beter te maken is een lessenreeks bij u op de club. Daarbij heeft u zelf de keuze of het om een interne (enkel voor eigen spelers) of externe (ook spelers van buiten de club) voetbalschool gaat. Professioneel opgeleide trainers gaan met kinderen tussen 3 en 12 jaar aan de slag en zorgen voor een intensieve en persoonlijke begeleiding met regelmatige rapportering aan de ouders over de vooruitgang. De trainingen zelf zijn aangepast aan de steeds hogere eisen van het moderne voetbal waarbij cruciale aspecten zoals veelzijdige motorische ontwikkeling (3-6j), techniek, handelingssnelheid en spelintelligentie (6-12j) centraal staan.

Voetbalstages

Naast regelmatige demotrainingen en lessenreeksen organiseert Voetbalito ook meerdaagse voetbalstages in alle schoolvakanties. Tijdens deze stages is de focus sterk afhankelijk van de doelgroep. Bij de kleuters (3-6j) leren we kinderen aan de hand van de 12 algemene bewegingsvaardigheden specifiek bewegen zonder daarbij het voetbalverhaal uit het oog te verliezen (Multimove + Multifoot). Bij de 6- tot 12-jarigen ligt de klemtoon op het aanleren van functionele techniek binnen de Total Soccer Method waarbij individuele acties de keuzemogelijkheden van de speler in een wedstrijd vergroten. In de voormiddag wordt er gewerkt aan de YUPI-moves (bv. leiden en dribbelen, kappen en draaien, schijn- en passeerbewegingen), in de namiddag worden de spelers geprikkeld om deze bewegingen toe te passen in realistische en uitdagende spel- en wedstrijdvormen.

Trainersopleidingen

Niet alleen voor jeugdspelers zijn de opleidingen van Voetbalito leerrijk en interessant. Ook voor jeugdtrainers hebben wij een uitgebreid gamma aan professionele cursussen, clinics en presentaties die de basismotorische en voetbaltechnische capaciteiten en persoonlijke inzichten van trainers, coaches en begeleiders zullen verruimen. Het grote voordeel van deze opleidingen is dat ze op de club zelf worden gegeven en een minimale investering aan tijd en energie van de trainers vragen. Bovendien zorgen beter opgeleide trainers voor een zichtbare kwaliteitsinjectie in uw jeugdopleiding.

{{ cartItemCount }} item{{ cartItemCount > 1 ? 's' : '' }} {{ cartTotal | currency }}