Voetbalito

menu
met plezier leren voetballen

De 1ste helft

Juni 2011, Tongerlo (BE).
Jeugdverantwoordelijke Marco Giovannelli schrijft zich in voor de 2-daagse trainerscursus Total Soccer Method in het Sporta-centrum van Tongerlo en ontmoet er Igor Hameleers, eigenaar van de Maastrichtse voetbalschool SuperStarUnited en één van de initiatiefnemers van ‘De Voetbalschool’. Al snel blijkt dat de twee op vlak van jeugdopleiding dezelfde taal spreken en het duurt dan ook niet lang voor de handen in elkaar worden geslagen. Igor zal van dan af mee vorm geven aan de opleidingsvisie binnen de jeugdwerkingen waarvoor Marco verantwoordelijk is.

De 2de helft

Juni 2017, Eijsden (NL).
Igor zoekt een manier om het aanbod van ‘De Voetbalschool’ in Vlaanderen te vergroten; Marco wil zijn opgedane kennis en ervaring van de voorbije jaren met méér dan slechts één club delen. Een brainstorm tussen twee trainers met een onnavolgbare passie voor voetbal resulteert al snel in een structurele samenwerking. De oprichting van een gemeenschappelijke voetbalschool is het logische gevolg. Met Voetbalito wil dit gepassioneerde duo voortaan Nederlandse én Belgische spelers, trainers, coördinatoren en verantwoordelijken informeren, ondersteunen en motiveren.

De extra tijd

Missie + visie.
Het is onze absolute ambitie om ieder kind, ongeacht zijn of haar niveau, zodanig te prikkelen dat hij of zij op technisch, tactisch, fysisch, mentaal én sociaal vlak zijn of haar persoonlijke top kan bereiken. Dat doen we door uitsluitend met professioneel opgeleide trainers en begeleiders te werken die met hun kennis, ervaring en enthousiasme op elk moment voor een aangename en leerrijke voetbalomgeving zorgen. Want een gestructureerde en kindvriendelijke leeromgeving draagt bij tot het spelplezier van de spelers. En wat je graag doet, doe je nu eenmaal beter!

De overwinning

Individuele ontwikkeling + teamwork.
Binnen Voetbalito werken we tweeledig. Enerzijds stellen wij de ontwikkeling van het individu voorop: de nauwkeurig voorbereide trainingen worden in kleine groepen gegeven zodat onze trainers en begeleiders de mogelijkheid hebben om iedere speler op zijn of haar eigen niveau verder te ontwikkelen. Differentiatie in instructie, uitvoering en feedback zijn daarbij van cruciaal belang. Anderzijds hanteren we ook het principe van de ‘groeimindset’: kinderen worden gestimuleerd om creatief te zijn, om eigen keuzes te maken en ze mogen ook fouten maken. Door ‘gissen en missen’ leren spelertjes zelf oplossingen te bedenken die ze achteraf ook beter gaan onthouden en vlotter in de praktijk zullen toepassen. Spelers actief laten meedenken, zorgt voor een grotere betrokkenheid bij het leerproces en een betere onderlinge samenwerking. Spelers en trainers als team!

{{ cartItemCount }} item{{ cartItemCount > 1 ? 's' : '' }} {{ cartTotal | currency }}